Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Vindkraft är inte lösningen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Ida Vaske

Annons

Nu kommer den stora invasionen av vindkraften. Det sista hoppet om en någorlunda orörd natur och levande landsbygd håller på att gå förlorad för att i stället ge plats åt enorma vindkraftsindustrier.

Landsbygden kommer att förlora sitt värde som just landsbygd. Urbefolkningen trycks ännu längre upp i sitt hörn. Vi står inför ett ständigt hot från ekonomiska intressen som utan skrupler vill komma åt alla naturresurser.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Först byggde man ut de flesta av våra älvar, nu tar man skogen i en rasande takt och på detta nu vindkraften och fort ska det gå, så att så få som möjligt hinner reagera. Vad finns kvar att lämna efter till kommande generationer?

Annons

Annons

Här hade man hoppats på att våra politiker skulle vara kloka nog att tänka långsiktigt och hållbart, men tyvärr så är de tämligen lättköpta. Man har haft lång tid på sig att göra något åt klimatpåverkan, men inga större insatser har gjorts på grund av trycket från just de ekonomiska intressena.

Men nu har man ju den geniala vindkraften, den ”gröna elen”, det låter ju så fint. Då kan vi fortsätta att gasa på och fortsätta skövlingen av moder jord i en rasande takt, vi offrar skogar, landskapet, glesbygden. De som valt att bor där får stå ut och djur och natur de får flytta på sig, tillväxten kan fortgå som vanligt, hurra!

De boende kommer att få sin miljö förstörd av buller och fördärvade horisonter. Att man sedan kallar ett av de största ingreppen i vår natur för hållbart och grönt är magstarkt.

Man säger att vi har/kommer att få elbrist men hur kan man då ge tillstånd till serverhallar som slukar enorma mängder el? Knepen är många för att få härja fritt och man använder sig av begrepp som klimatkris, grön el, hållbart med mera.

Historien upprepar sig. Man skramlar med glaspärlor för att lura befolkningen, gnuggar sina händer och rättar till slipsen. Vem kan bestämma priset på skövlingen av naturen? Vissa saker får bara inte vara till salu.

Det finns naturligtvis andra lösningar på vårat behov av el, smarta elbesparande åtgärder med mera men det är man inte intresserad av för nu gäller det att rida på den här vågen och så fort som möjligt för att sno åt sig ekonomiska fördelar. Och vi svälter inte i vårat land utan det är för att kunna fortsätta att öka konsumtionen och tillväxten som vi ”måste” ha mer el.

Annons

Har vi en kris så kanske det ska märkas i form av exempelvis besparingar men politikerna vill köra på som vanligt. Under pandemin kunde man ta till ganska drastiska åtgärder, förmodligen för att man kände hotet nära och det kunde slå direkt mot sig själv och anhöriga men kring detta, nejdå vi kör på som vanligt och förstör ännu mera.

Tro inte en sekund på att vindkraft är lösningen, det stämmer inte. Hejda vansinnet.

Förtvivlad

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy