Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Bengt Raneryd, Rannåsen

Vår vän och klubbkamrat Bengt ”Rynis” Raneryd somnade hastigt och oväntat in efter kort tids sjukdom på Östersunds sjukhus den 16 april 2022 i en ålder av 72 år.

Annons

Bengt bodde under många år och fram till sin bortgång uppe i Rannåsen. Bengt var under största delen av sitt yrkesverksamma liv Länstidningen trogen, där han som ung grabb en gång började som springschas. Han växlade sedan upp till typograf och därefter var han, fram till han slutade, på annonsavdelningen. Bengt var även fackligt aktiv under många år på LT.

Annons

”Rynis” som de flesta känner honom som, var under hela sitt liv motorintresserad, från det han köpte sin första bil vid 15 års ålder och fram till hans bortgång. Han var under många år ett känt namn i raggarsvängen och ägde själv ett antal jänkare! Han var även en uppskattad kamrat i mc-världen i Östersund och ägde och körde ett antal hojar genom åren, företrädesvis HD.

Annons

Många är de historier om dessa sina tidigare år, som han humoristiskt delade med sig av. Han var medlem i vår klubb ända in till sin bortgång, han var under många år även ordförande för klubben. Rynis var utöver motorintresset även en mångsysslare och djurvän av format. Under 80-talet bedrev han utöver ordinarie jobb även fårfarm. Han vurmade även mycket för omplaceringshundar där han tog hand om ett antal hundar genom åren. På senare tid hoppade han även in och körde lite lastbil extra för Åres Express och även åt Danielssons Buss, jobb som han verkligen trivdes med och som passade honom.

Rynis var den sorts människa som det råder brist på i våra dagar, den som alltid ställde upp om någon var i behov av hjälp. Han värnade om de svaga och utsatta, han tog ingen skit från de som trodde sig vara förmer än andra och på grund av det så erhöll han verkligen respekt. En finurlig gubbe var han, den som tänkte innan han talade och som var rakt på sak och genuint ärlig. Sådana som Rynis växer inte på träd minsann, en sann humanist!

Rynis lämnar ett stort tomrum efter sig hos sina närmaste och hos oss övriga vänner och kamrater. Vi kommer sakna hans anekdoter från raggartiden och alla andra underbara historier han kunde dra framåt kvällskvisten, hans leende och härliga garv. Han kommer åka med oss i våra tankar när vi är ute och far fram längs vägarna!

Annons

Du kommer för alltid fattas oss! Vi ses längre fram ovan där och då på någon highway som leder mot evigheten.

Vila i frid Rynis.

Saknad men aldrig glömd.

Kamraterna i Survival MC Östersund

Till toppen av sidan