Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Vi har råd med ett starkt försvar och en stark välfärd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Uttalande från LO-distriktets årsmöte i Örnsköldsvik 22 april

Kriser och hot kan vi bara möta gemensamt, aldrig var och en för sig.  Ett starkt militärt försvar, förankrat hos vanligt folk visar omvärlden att vårt land tar sitt säkerhetspolitiska ansvar.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Ett starkt totalförsvar som kan försvara vårt territorium och vår demokrati är nödvändigt i en orolig tid. Vårt försvar ska kunna stå emot både traditionella och nya säkerhetshot som terrorism, konfliktrisker som följer av klimatförändringar och pandemier liksom attacker på samhällsviktiga IT-system.

Den 24 februari bröts freden i Europa. En auktoritär stormakt invaderade ett fritt och demokratiskt grannland. Kriget i Ukraina påverkar också oss i Sverige. Ryssland har visat att de inte respekterar den europeiska säkerhetsordning som bygger på samarbete och nationellt självbestämmande. I diskussionen om Sveriges beredskap är det självklart för oss i LO att delta.

LO stödjer regeringens beslut att stärka Sveriges försvar och att stödja Ukraina med svenska vapen. Ukraina har rätt att försvara sig. Det var också bra att regeringen återinförde den allmänna värnplikten, som avskaffades av den moderatledda regeringen 2010.

Sverige har råd med allt detta. Sverige har också råd med en stark välfärd. Ställ inte dessa värden mot varandra. De som vill försvaga Sverige har allt att vinna på otrygghet, splittring och ökade klyftor. Låt oss i stället bygga ett starkt samhälle med hela svaret. Trygghet i en orolig omvärld och trygghet i vardagen.

LO-distriktet i Mellersta Norrland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy