Annons

Annons

Annons

Sjukvården i Jämtlands län

Insändare
Avgångsvederlaget trotsar all logik

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag håller med dig Elias Rosell i din ledare om regionens utbetalande av avgångsvederlaget till Maria Söderkvist.

Regionen ska inte skänka bort avgångsvederlag i onödan (27 april)

Annons

Annons

Jag tycker också att det trotsar all logik. Sedan håller jag faktiskt med dig igen i att regionen inte ska skänka bort medborgarnas skattepengar sådär. Det är ett skitdåligt beslut som jag förstår svider rejält i såväl personalens ögon som oss vanliga medborgares.

Maria Söderkvist.

Bild: Lars Ljungmark

Däremot är det ju inte första gången vår eminenta blågröna ledning tar ett idiotiskt ekonomiskt beslut och skänker bort skattepengar.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Min favorit är de ersättningar som betalas ut till privata vårdinrättningar. De ersätts för att regionen tvingas skjuta till pengar till de hälsocentraler som går sämre än budget. De gör det för att de råkar ligga långt från stan med en gles och kanske gammal eller sjuk befolkning.

Det finns till och med ett domstolsbeslut på att de inte behöver göra det! De blågröna väljer ändå att sponsra dem och det med miljonbelopp dessutom.

Annons

Listan på bedrövliga ekonomiska och personalpolitiska beslut regionens blågröna ledning tagit under mandatperioden kan göras mycket längre än så. Det skulle vara intressant att läsa vad du Elias Rosell tycker om just det exemplet. Du som inte tycker att regionen ska skänka bort medborgarnas skattepengar.

En man av folket

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan