Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Nato-motståndarna försöker skrämmas med falska hot

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nato och medlemsländernas flaggor.

Annons

Fortfarande finns det ett antal aktörer, som inte insett att Sveriges säkerhetspolitiska läge har helt förändrats sedan 24 februari i år. De försöker nu på alla sätt argumentera med en konstruerad skrämselpropaganda.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Allt elände som kan tänkas inträffa, och som aldrig tidigare inträffat, kommer nu att drabba Sverige av enbart skälet att vi liksom övriga nordiska länder söker skydd av medlemskapet i Nato.

Kom då ihåg följande:

• Inget Nato-land har blivit angripet under organisationens drygt 70-åriga historia.

• Nato är en försvarsorganisation, vars syfte är att den gemensamma försvarsstyrkan ska avhålla en tänkbar fiende från angrepp.

• Inget av de hot/elände som utmålas av motståndarna har drabbat våra grannländer Danmark och Norge under deras tid inom organisationen.

• Att Nato innehar kärnvapen innebär ett skydd mot att ryska kärnvapen skulle användas mot ett land inom Nato.

• Att Ryssland angripit ett alliansfritt land som Ukraina, innebär tyvärr att ett alliansfritt Sverige och Finland måste räkna med att samma kan hända våra länder.

• Att just nu är Ryssland fullt upptaget i kriget i Ukraina och har inga möjligheter att samtidigt agera på annat sätt än genom muntliga hot mot Sverige och Finlands ambitioner om anslutning till Nato.

• Att vår frihet skulle bli beskuren av ett medlemskap i Nato är helt befängt. Den friheten är i så fall i betydligt högre grad beskuren av vårt medlemskap i EU.

Sten Bredberg, tidigare officer och försvarsanalytiker

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy