Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vårdkrisen i Jämtland och Härjedalen

Insändare
Avgångsvederlag förvånar och upprör

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

T f regiondirektör Anders Byström.

Bild: Jens Stenman

Annons

Det är både förvånande och upprörande att läsa om den lön som Maria Söderqvist ska kvittera ut sedan hon själv sagt upp sig från sin anställning.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Anders Byström motiverar det med att hon arbetat så mycket under pandemin. Är det verkligen möjligt att jobba in en extra årslön under 2,5 års anställningstid?

Annons

Trots avgångsvederlaget – Anders Byström vägrar kalla Söderkvists avslut för uppsägning (27 april)

Maria Söderkvist sade upp sig själv – får ändå lön i ett år (22 april)

Hur är det med andra anställda som sagt upp sig på senare tid , får de samma generösa behandling? Alla anställda inom regionen har fått jobba hårt de senaste åren.

Det här avtalet är ett hån mot övrig sjukvårdspersonal och det visar tyvärr att personer i ledningen saknar både omdöme och verklighetsförankring, det förklarar kanske det stora missnöje som anställda inom regionen gett uttryck för under en längre tid och och det ger inget förtroende för sjukhusledningen. Den 1,4 miljon detta kostar kunde användas på bättre sätt!

F d landstingsanställd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy