Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Nu skövlas naturen i Jämtland igen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Thomas Jokiniemi

Annons

Jag slog upp en bok som jag har i bokhyllan, ”Sportfiske och fiskevård”, del 2, det finns en del 1, tyckt 1954, redaktör Nils Färnstöm. Medarbetare var byråchefer, kaptener, författare, fiskeribiologer, hovrättsråd, forstmästare med flera.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

I denna bok finns ett kapitel om vattenregleringar i Jämtland, ett mycket intressant kapitel. Vattenföretag som redan genomförts och planlagts in på 1960-talet.

Vad var det som fångade mitt intresse? Kapitlet slutade med följande:

”Hur kan det då få fortsätta, att ett enda landskap i sådan utsträckning som Jämtland skall uppbära konsekvenserna av naturskövling?”

Detta är skrivet för 66 år sedan! Är något förändrat? Pågår det inte i dagsläget en ny naturskövling av Jämtland?

Vad kommer framtiden säga om oss, boende i Jämtland, som tillät utbyggnaden av vindkraftverk i den omfattning som skett och planläggs? Dessutom i stor utsträckning av utländskt kapital, och utländska ägare.

Är vi ett exploateringslän för utländska kapitalstarka intressen? Det är vi som bor här som får betala med att vår natur skövlas!

Ove H

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy