Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Ändra på föråldrade regler om strandskydd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag undrar och skulle gärna vilja få ett svar från ansvariga i Krokoms och Östersunds kommuner hur man kan se så olika på regelverket kring strandskydd? I vissa fall rör det sig om samma vatten, till exempel Storsjön.

I den ena kommunen är det betydligt enklare att få använda marken kring vattendrag för byggnation av stugor och hus, medan den andra kommunen oerhört nitiskt avslår alla försök till att få nyttja marken.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det går alltid att gömma sig bakom regelverk, men om Krokoms kommun vill få tillväxt och att folk ska flytta dit, vore det ett effektivt och lockande sätt att kunna erbjuda lättnader i dessa frågor.

I ärlighetens namn finns det mil efter mil med outnyttjad mark som ligger gränsande till sjöar och vattendrag där inte en människa vistas i nuläget, men som skulle vara oerhört attraktiva ytor om man fick bebygga dem. Det skulle dessutom göra tillgängligheten större för allmänheten för fiske och utflykter då vägnät och infrastruktur skulle finnas.

Dessutom har det nog inte undgått någon att vi har fått en stor jobba hemifrån-kultur som mest troligt är här för att stanna, vilket gör att landsbygden kan vara oerhört intressant om politikerna ställer om sitt tänk.

Vi har ett regelverk idag som är ganska strikt, men det borde ju vara en intressant morot för politiker med visioner och framtidsanda att ändra på dessa föråldrade regler i så fall.

Investeringssugen skattebetalare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy