Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
En riktig supporter stöttar flera idrotter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jämtland Basket, ÖFK och ÖIK – man kan hålla på allihopa, tycker skribenten.

Annons

Under förra hemmamatchen för ÖFK på Jämtkraft Arena dök det upp en kille, 14–15 år gammal kanske. Han tog trumpinnarna och gjorde ett riktigt bra jobb i klacken som var lite reducerad, kanske på grund av påsklov.

Jag fick sedan höra att han är den som oftast (alltid?) trummat i klacken på Jämtlands baskets matcher?! Kärlek till det! Han är för mig en riktig supporter!

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

För mig som levt här under hela mitt liv och som ung endast hade tipsextra på lördagar (en timmas sändning på en av våra två kanaler) så förstår jag vad man kan åstadkomma med de medier vi har i dag! Framgång medför medgång! Motgång medför nedgång! Vad betyder det…?

Annons

Annons

Jag kan i dag glädjas över Östersunds Ishockeyklubb, ÖIK, som äntligen jobbat fram det jag och många av oss önskat länge (sen 70-talet!); ett eget lag i elithockeyn!

Jag kan även glädjas över åt det fantastiska spel som Jämtland Basket gör i finalspelet. I skrivande stund är det 2–2 i finalen. Fantastiskt!

När jag, som tidigare officer i Försvarsmakten, blev nedlagd (hela garnisonen!) 2005, kände jag – vad ska hända nu? Efter ett tag kände vi att när ”statens blöta handske” försvann, efter att ha legat som ett lock på garnisonsstaden, kunde vi visa upp andra sidor.

I dag är det helt underbart att vi inte bara gjort oss kända som vinterstaden Östersund, utan även som en skidskytte- och längdstad, hockeystad, basketstad, och fotbollsstad. Vi är på en otrolig frammarsch vad gäller en identitet som grundar sig på idrott, friluftsliv, gemenskap och en stor glädje över våra gemensamma prestationer!

Återigen till min trumslagare: Älskar't! Jag brukar skriva det när jag älskar allt i det jag upplever!

Att hoppa mellan våra fantastiska idrottare under pågående säsonger, eller när säsonger byter mellan olika idrotter, med viljan att stötta idrottstaden Östersund, är för mig det som symboliserar en rejäl supporter. Inte en person som bara rider på medgångsvågen!

Inte bara för en sport, utan för ett utövande! Ett utövande av idrott som gynnar våra unga, våra behov av kamp, våra behov av att framhäva vårt län i kampen för att skapa bra idrottare, oavsett vilken sport, oavsett inriktning!

Annons

Annons

Jag kan, som ordförande i supporterföreningen Falkarna, känna att dem som vi kan glädja, uppmuntra, peppa, och motivera idag är de som spelar i allsvenskan om 15 år. Är inte det något vi kan samlas runt? Vi hjälper idrotten oavsett art, vi stöttar alla våra lag, för att göra Östersund till Sveriges främsta huvudstad vad gäller idrott och friluftsliv!

Jag hoppas, och jag kan erkänna att jag är fotboll till själ och hjärta, att ni alla kan fortsätta stötta ÖFK när denna säsong dragit i gång! En stad, många idrotter, vi älskar dem alla!

Väl mött på Jämtkraft Arena! Vi möts på Norraste stå!

Lars-Erik Löfgren, ordförande supporterföreningen Falkarna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy