Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

SM-final: Jämtland Basket–Norrköping

Jämtland lyckades inte resa sig efter tunga starten – Norrköping har matchboll

Norrköping Dolphins har chansen att fira SM-guld i Östersunds sporthall på måndag. Jämtland Basket har nu kniven mot strupen efter en tung förlust under fredagskvällen.

CJ Wilson fick det inte att stämma på samma sätt som i tidigare finalmatcher. Foto: Johny Daagh/Norrköpings Tidningar

Annons

Norrköping satte tonen redan under de inledande minuterna, där de skaffade sig ett försprång som laget skulle hålla greppet om matchen igenom.

Norrköping lyckades med sin höga press, var starkare under korgarna med klart bättre returtagning och fick det att stämma i offensiven med sitt skytte.

Jämtland Basket stördes av foulproblem och CJ Wilson, som vann fjärde finalen mer eller mindre på egen hand, kom inte upp i sin normala standard i matchen.

– Vi har inte samma energi och samma fokus. Vi slarvar för mycket och ger dem för mycket enkelt i försvaret. Vi är inte här helt enkelt, säger Felix Edwardsson till SVT direkt efter matchen.

Den tredje perioden var Jämtland Baskets klart bästa, då de minskade försprånget till fem poäng under ett tillfälle. Men i fjärde rann Norrköping ifrån och vann matchen klart med 89–74.

Annons

Annons

– Vi är ett bra lag och kan komma tillbaka i en sådan här match också, men vi hade det inte riktigt i dag. Vi fick inte till det vi ville och hängde inte med i försvaret, säger Edwardsson.

Felix Edwardsson gjorde nio poäng i matchen, men Jämtland Basket var aldrig riktigt nära i den femte finalen. Foto: Johny Daagh/Norrköpings Tidningar

Matchens heta punkter

Tidernas match i Tegeltemplet väntar

Runt 18.30 på måndag kommer Jämtlandssången att sjungas i sporthallen för sista gången denna säsong och det kommer garanterat bli med större tryck än någon gång tidigare.

Jämtland Basket har då kniven mot strupen och måste vinna för att matchen inte ska bli säsongens och finalens sista. Vinner Jämtland blir det en game 7 i Norrköping på onsdag.

Norrköpings drömstart

Jämtland satte matchens första poäng, men sedan var det Norrköping för hela slanten under de inledande minuterna. Laget uppträdde starkt defensivt och fick allt att stämma offensivt och gick upp till en 14-poängsledning redan innan fem minuter var spelade.

Foulproblemen

Kaptenen RT Guinn drabbades av två fouls redan under matchens inledning och under den andra halvan av matchen hamnade även Steve Harris, som dittills varit en av lagets viktigaste spelare i matchen, i foulproblem. Att de båda stora, viktiga pjäserna fick tillbringa så stor del av matchen på bänken satte käppar i hjulen för laget.

Annons

Annons

Fakta

Norrköping–Jämtland 89–74 (26–18, 22–20, 17–18, 24–18)

Jämtland: Steve Harris 16, Keith Omoerah 16, Daniel Johansson 15, Chase Harler 11, Felix Edwardsson 9, CJ Wilson 4, Adam Johansson 2.

Norrköping: Nathan Dawit 17, Tim Schüberg 13, Jackson Rowe 13, Felix Terins 10, Elias Desport 10, Brandon Tabb 7, Adam Ramstedt 7, Hugo Bergström 2.

Returer: 40–26 (Rowe 10, Omoerah 9)

Assist: 21–12 (Terins 5, Wilson 4)

Turnovers: 17–17

Chase Harler stod för elva poäng och två assist i matchen. Foto: Johny Daagh/Norrköpings Tidningar

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy