Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
KD: Du ska veta namnet på din läkare i primärvården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Du ska veta namnet på din distriktsläkare. Din distriktsläkare ska också ha ett rimligt antal patienter att ansvara för. När man träffar samma person igen blir det alltid enklare. Man slipper börja om från början, och läkaren vet vad som är viktigt för dig.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

En förutsättning för en effektiv hälso- och sjukvård är att en välfungerande primärvård utgör basen. Det krävs fler medarbetare i primärvården om vi ska lyckas med detta; fler distriktsläkare som har ett rimligt antal patienter, fler distriktssköterskor och alla andra i teamet av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, dietister med flera inom primärvården.

Genom att förbättra arbetsvillkoren, ha ett rimligt antal patienter per medarbetare och se till att teamet innehåller en bredd av professioner kan vi vända utvecklingen och få en primärvård som klarar sitt uppdrag och utgör basen i hälso- och sjukvården. Vi är inte där, men det är dit vi ska.

Sedan 2019 då Moderaternas och Kristdemokraternas budget gick igenom finns det särskilda pengar i statens budget till primärvården. Dessa medel ska användas till fler medarbetare, inte projekt.

Vi måste ge landets invånare en sammanhållen hälso- och sjukvård – en jämlik och god vård till hela befolkningen. Primärvården är grunden för att det ska lyckas.

Acko Ankarberg Johansson (KD) ordförande i riksdagens socialutskott

Lars-Erik Olofsson (KD) gruppledare Region JH

Margareta Mahmoud Persson (KD)

Stefan Nilsson (KD)

Karl-Erik Lundin (KD)

Eva Lundin (KD)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy