Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Svar: Barnens stund i gudstjänsten återkommer i höst

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på Barnens gudstjänst behövs (28 april)

Hej Mathilda!

Du och jag har utanför tidningens insändarsida haft en dialog kring din viktiga fråga om barnens betydande plats och särställning i vår kyrka. Och du och jag är helt överens om att barnen är de viktigaste vi har. Men det vet ju inte alla de som läst insändaren. Så det här blir ett svar till er, helt enkelt. Samma svar som du fick som svar på ditt mejl och som du tackade för efteråt i glädje över att allt egentligen var ett missförstånd.

Annons

Annons

Vad fint att du engagerar dig i barnen. Jag vet inte var du fått informationen om att vi prioriterar bort barnen i Stora kyrkan, men det spelar mindre roll. Vår avsikt har aldrig varit att prioritera bort barnen utan självklart inkludera.

Däremot så var vi av bemanningsmässiga skäl tvungna att under våren göra en paus kring barnens stund i högmässan i Stora kyrkan, för att omgruppera. Så barnens stund i gudstjänsten kommer att återkomma i ny skepnad.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Sen ska vi komma ihåg att vi är en församling med många fler kyrkor än Stora kyrkan och där gudstjänst för barn, med barn, med barn och föräldrar är en viktig del och sker så vid ett antal tillfällen under en vecka.

Men om det är särskilt Stora kyrkan som du efterfrågar så återkommer det i höst. Så håll utkik vid terminsstart.

Hanna Brande, t f kyrkoherde i Östersunds församling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan