Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Lantbruk är världens viktigaste näring

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi behöver en robust livsmedelsförsörjning, påpekar insändarskribenten.

Bild: Felicia Andersson

Annons

Det vore en otroligt svår utmaning att fortsätta leva utan att äta. Livsmedelsproduktion har varit väsentlig i människans historia sen vi blev bofasta, och lantbrukets betydelse kommer att öka i takt med att den globala befolkningen växer samtidigt som ytan odlingsbar mark minskar.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Vi står inför en enorm utmaning. Tillgången till mat är oerhört viktig , särskilt i en krissituation. Både coronapandemin och Rysslands invasion av Ukraina har visat betydelsen av att det i Sverige finns en god beredskap med en robust livsmedelsförsörjning.

Tyvärr är det så att många tar för givet att det alltid kommer att finnas billiga livsmedel i butikerna, men nu ser vi att det snabbt kan förändras och nu är det bråttom!

Det går inte bara titta på medan elpriserna och drivmedelspriserna bara skenar. Folk och företag måste ges förutsättningar att jobba och producera.

En allvarlig uppmaning till våra politiker och andra beslutsfattare: Vidtag omedelbara åtgärder för att stötta jordbrukarna så att de kan fortsätta sin viktiga verksamhet för en bättre beredskap, för ett mindre sårbart och starkare Sverige.

Britt Larsson, Centerpartiet Krokom

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy