Annons

Annons

Annons

Annons

Hotagen

Insändare
Vad håller Centern på med?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så tog då Krokoms kommunfullmäktige ännu ett beslut rörande den framtida skolstrukturen i Hotagenområdet. När nu krutröken lagt sig kan vinnarna glädja sig åt att förnuftet än en gång segrat och att de förtroendevalda i Krokoms kommun tagit ett ansvarsfullt och klokt beslut.

Skolfrågan i Hotagen avgjord – ingen verksamhet flyttas (12 maj)

Hur sedan den framtida växtkraften i berörda byar blir, beror på många faktorer. Skolan är en viktig del i en bygds utveckling, men grunden för orters överlevnad och välmående och förekomst av service av olika slag är ändå förekomsten av ett starkt näringsliv med kreativa, aktiva invånare.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Vad håller Centern på med? Centerpartiet har haft en stark ställning i Krokoms kommun. När jag en gång gick med i partiet gjorde jag det framför allt på grund av partiets försvar av landsbygden och de små skolorna.

För drygt tio år sedan lades skolan i Västbygden ner. Det hjälpte inte att Västbygdens skola hade 26 elever och var en av kommunens billigaste och bästa skolor.

Förlusten av skolan var ett hårt slag mot bygden. Tack vare aktiva byinvånare hade Västbygden fått sitt vägnät upprustat, lyckats behålla sin affär och var en av Krokoms företagstätaste kommundelar. Som en naturlig följd av skolnedläggningen, lades, några år senare, det kommunala biblioteket, liksom förskolan, ner.

Att detta skett med Centerpartiet vid rodret är lika svårförklarligt som sorgligt. Nu, tio år senare, har Krokoms kommun, även nu med ett centerlett styre, försökt göra om manövern. Den här gången gick man på pumpen och fick uppleva ett rejält nederlag i fullmäktige. Tack gode Gud för detta! Det ger hopp för landsbygden. Jag gratulerar er i Valsjöbyn till denna seger!

Annons

Till alla andra byar i Hotagenområdet vill jag säga: Slåss för din by! Arbeta för att din bygd ska få företag och inflyttning av unga familjer – då kommer både bättre vägar, skolor, affärer och annan service!

När det gäller Centern måste partiet ompröva sin politik. Om Centerpartiet vill fortsätta vara det landsbygdsparti vi lärt oss, måste partiet ompröva sin politik och återgå till att försvara landsbygden – inte ruinera och ta död på livskraftiga byar.

Kurt Folkesson

Annons

Annons

Till toppen av sidan