Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Ingen sjukresa trots att bussarna slutat gå

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Anders Olsson

Annons

Jag vill varna alla andra som tror att de kan få en sjukresa hem när alla bussar gått på kvällen efter ett besök på akuten.

Var på akuten från 16-tiden cirka fram till klockan 23 ungefär. Jag sa att min sista buss till Pilgrimstad går 22.10. Men det är lugnt sa dom, du kan ringa på numret till sjukresor så tar du dig hem.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Så jag ringde till regionens sjukresor, men se någon sjukresa hem kunde jag inte få, utan jag hänvisades till första bussen till Pilgrimstad 05.40. Om jag hade haft ett sjukreseintyg hade det ordnat sig, men efter vad jag förstod så kunde det endast ordnas dagtid.

Så jag blev helt enkelt fast i Östersund, ingen hänsyn togs att det var regionen genom akuten som hade ställt till det så att jag blev fast i Östersund. Vart jag skulle ta vägen eftersom jag var fast i Östersund var inte hellre någons ansvar eller problem. Jag blev rätt förbannad eftersom jag var strandsatt i Östersund på grund av den långa väntetiden.

Så har ni ingen skjuts hem eller egen bil så tar ni er inte hem, och var uppmärksam på detta ni som är patienter på eller jobbar på akuten. Kolla hur patienten som kommer utifrån ska ta sig hem sent på kvällen. Har bussen gått är det kört.

Och till regionen riktar jag följande fråga: Hur fan har ni tänkt?

HKH

Annons

Annons

Till toppen av sidan