Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Gösta Håkansson, Krokom, 81 år

Gösta Håkansson, Krokom, har 29 mars 2022 avlidit i en ålder av 81 år. Närmast anhöriga är hustrun Ruth och barnen David och Gabriella med familjer.

Annons

Gösta växte upp i Landön och gick i folkskolan i Bredbyn. Efter att ha arbetat några år i skogen läste han till ingenjör på Stockholms Tekniska Institut.

Efter utbildningen flyttade han till Göteborg där han arbetade några år med gatu- och vägbyggen. Så småningom flyttade han hem till Jämtland och Frösön.

I Jämtland arbetade han på bland annat Skanska och Gatu&Väg, som ansvarig för många väg- och brobyggen, bland dem Sannsundsbron och flygrakan på Frösön.

Annons

Annons

Gösta engagerade sig också i Flygfältsingenjörerna, en frivilligorganisation i Flygvapnet vars uppgift var att ta del i arbetet med att planera och ansvara för att vidareutveckla flygbassystemet för Flygvapnet. En viktig del av verksamheten var att öva reparation av skadade flygbaser i krig. Under en lång tid var han en uppskattad ordförande för Flygfältingenjörerna i norra Sverige.

Genom sitt jobb fick Gösta tidigt ett stort intresse för flyg. Han var med och bildade Frösö Flygklubb på F4 1991. Han var under lång tid kassör och tog tidigt flygcertifikat. Han var mycket aktiv i klubben och var en av de som flög allra mest. Gösta fick också möjlighet att flyga med i såväl Viggen som JAS 39 Gripen.

Gösta var en i en kamratkrets som varje år under en lång tid samlades och gjorde veckolånga turer i Jämtlandsfjällen och över till Norge. Han var uthållig i skidspåret och alltid dragvillig i djupsnö.

Han tyckte mycket om dragspelsmusik, särskilt med Roland Cedermark och Bengan Jansson. Han var också en hängiven boxningsfantast, och kunde det mesta om Ingo, Floyd och andra stora boxare.

Gösta träffade Ruth i Trondheim i början av 1990-talet, de gifte sig på Alla hjärtans dag 1998 i Åre gamla kyrka. De tillbringade mycket tid i Göstas stuga i Björnen. Norge blev ett andra hemland för Gösta och han fick en stor vänkrets där.

Annons

Gösta var en mycket generös humanist vilket gjorde att han fick många vänner. Han månade mer om vännerna än om sig själv. Mest av allt tänkte han på sina barnbarn.

Vi är många som har goda minnen av Gösta och kommer att sakna honom.

Gunnar Ståhl

Till toppen av sidan