Annons

Annons

Annons

Östersund

Efter explosionen på flygplatsområdet – så beskrivs olyckan ha gått till

Det var då en cistern skulle besiktigas ute på området vid Åre Östersund flygplats som något gick fel och en explosion inträffade. En person fick föras till vård.

Text

Bild: Anders Olsson

Annons

Olyckan inträffade under måndagen 16 maj. En cistern skulle besiktigas och behövde därför tömmas på bränsle. Det var då en slang skulle sänkas ner i cisternen under arbetet som bränslet i tanken av någon anledning antändes.

Annons

Detta enligt den anmälan som de berörda företaget gjort till Arbetsmiljöverket.

Annons

När bränslet antändes beskriver företaget hur slangen liksom skjuts ut och upp ur tanken. Bränsle följer med slangen upp antänds när det landar dels på betongplattan och på ett släp till en tankbil. I samband med detta så hoppar eller faller en ur personalen ner från en plattform där han står.

En person på platsen lyckas med att spruta vatten på den brand som uppstått på plattform och bil. Cisternen släcktes med hjälp av att locket läggs på och den att branden då kvävs.

Både räddningstjänst och polis larmas och flygplatsens egen brandkår anländer. En person fördes efter olyckan till akuten för vård. Denne ska ha ådragit sig lättare brännskador i ansikte och på huvud och kunde lämna sjukhuset samma kväll, enligt anmälan till arbetsmiljöverket.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan