Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
S: Därför bör invånartalet i Östersund vara 100000

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Det är inte så konstigt att siffran 100 000 nämns på flera håll som ett önskvärt mål att nå befolkningsmässigt. Erfarenheterna från flera städer, bland annat Luleå, visar att när den siffran nås nyttjas kommunens infrastruktur optimalt.

Skolor och förskolor får lättare att planera sin verksamhet när antalet barn inte förändras så drastiskt genom åren. Detsamma gäller äldreboenden och bostadsmarknaden också i övrigt.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Att växa med fler invånare är också en förutsättning för att kunna rekrytera personal till förskola, skola och omsorg.

Miljöplanering och kommunikationer underlättas på samma sätt. Det underlättar att få en grönare stad om vi blir fler som delar på kostnaderna.

Med rätt planering kan staden bli en plats för alla generationer och inte då enbart för besökare från andra håll. Med rätt planering menar vi att grundläggande är att förutsättningarna och de begränsningar som finns blir klara för alla som vill ta del av dem. Och i de fall man måste välja väg när intressen krockar tydliggöra dem för att öka förståelsen för den planering som görs.

Hur fort vi når målet 100 000 beror på hur attraktiv vi är för inflyttare, företag och myndigheter men framförallt hur vi som bor här vill se staden utvecklas. Det kräver ett brett samförstånd som vi socialdemokrater är beredda att arbeta för.

Stefan Fax, Socialdemokraterna Östersund

Till toppen av sidan