Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Behöver vården direktörer?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag häpnar lite när jag hör röster om att ”vi inom vården behöver” direktörer.

Ordet i sig kan hos mig väcka en förhoppning om en kunnig och insatt person, som med ett tydligt uppdrag och engagemang över tid, har förmågan och erfarenheten och inte minst modet att förbättra sjukvården inom Regionen Jämtland Härjedalen.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

De personerna har jag tyvärr, eller rimligt nog, aldrig stött på. Tror uppdraget är allt för stort inom dagens komplexa sjukvård.

Min åsikt som sjukhusanställd genom många år har varit; varför har vi politiker över huvud taget inom vården? Är det väl använda pengar att avlöna personer som ibland har mer eller mindre seriösa ”uppdrag”?

För mig är det en självklarhet att all onödig administration med nepotism, svågerpolitik och korruption ska stävjas i tid. Annars får vi aldrig se en vård som har ett patientfokus som första prioritet. Är inte det prio ett? Borde vara det, inte bara inför ett valet, utan långsiktigt. Uppdraget är väl detta och inget annat!

Alla direktörer och politiker som år efter år sitter kvar, på tveksamma grunder, har vi råd med det? Patientnyttan torde vara försumbar.

Borde inte varje kvartal, åtminstone, kunna redovisa alla de timmar samt konstruktiva möten och innehållet i dem? Är det för mycket begärt? Tänk om vi alla skulle begära ut alla protokoll och vad de resulterat i. Det är väl offentlig insyn? Tror vi skulle se en ny saga om ”kejsarens nya kläder”.

AK

Till toppen av sidan