Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Tänk er för innan ni gör en orosanmälan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla ni som har tänkt göra en orosanmälan, utan att vara anonyma, till ert närmsta socialkontor för något närstående barn eller någon annans: Tänk er för innan! Om vi vetat det vi vet idag skulle vi aldrig ha varit så ärliga.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Vi trodde som ärliga, laglydiga svenskar att detta är helt sekretessbelagt med endast interna, tysta utredningar som är mellan de inblandade. Men ack, så fel vi hade, allt har vänts mot oss istället för att handla om det barn som vi är oroliga för.

Vi blev anmälda för falsk tillvitelse, och kommer att ställas inför rätta och då behöva bevisa oss oskyldiga, för saker som vi hört och sett gällande det barn som vi trodde farit illa.

Så till er som tänker göra en orosanmälan; tänk till ordentligt. Har ni sakliga bevis? Gör annars en anonym anmälan! Vi känner att det helvete vi genomgår ska ingen behöva genomlida.

Man tror att vi har bra lagar i det här landet, men bevisligen fungerar de inte som man tror. Vi arbetsamma ärliga, laglydiga människor ska nog bara blunda och gå vidare.

Utpekade! Och ännu ej betrodda!

Till toppen av sidan