Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsund

Anna-Greta Olsén, Strömsund

Vår älskade mamma har hastigt och oväntat lämnat oss i stor sorg och saknad.

Annons

Anna-Greta växte upp med sin pappa Olof och mamma Emma Backlund och sina fem syskon i Lövberga på gården där familjen bedrev jordbruk. Mamma lämnade Lövberga i sin ungdom för att gå husmodersskolan i Hoting.

Hon återkom från Hoting till Strömsund där hon började arbeta inom vården. Största delen av hennes arbetsliv gjorde hon på mottagningen hos provinsialläkare Bertil Wikström. De åren gav ett stort avtryck i hennes yrkesliv, då hon tyckte mycket om sitt arbete och inte minst doktor Bertil Wikström och sin kollega Yvonne.

Annons

Annons

Då doktor Wikström inte längre skulle bedriva sin mottagning avslutade Anna-Greta sin yrkesbana med arbete i hemsjukvården på distriktet i Östersunds kommun.

De senaste 17 åren har mamma levt ensam med stor saknad av sin livskamrat, vår pappa Bruno som gick bort 2005 efter en kort tids sjukdom. Mamma och pappa träffades 1959 då mamma var 19 år. De förlovade sig två år senare och gifte sig i Ströms kyrka ytterligare två år senare. Vi tre barn kom 1965, 1968 och 1972 och för mamma kom vi barn alltid i första rummet.

Under hela vår uppväxt fanns hon där för oss genom att stötta i skola och aktiviteter, alltid med en naturlig och kärleksfull värme och omtänksamhet. Just hennes humorfyllda naturlighet och kärleksfullhet är det som gjorde att hon var en högt älskad farmor och mormor till åtta barnbarn, nu i åldrarna mellan 28 och 14 år.

Mamma fick tidigt lära sig att leva med mycket värk och blev med åren mer och mer hindrad i att röra sig så mycket som hon alltid gjort innan. När fortfarande kroppen tillät mådde mamma som bäst när hon fick vara ute i skog och mark och plocka bär och blommor eller åka turskidor en solig dag på fjället i Blåsjön. Hon älskade också våren i Blåsjön, när sydsluttningarna blommade fulla av vitsippor och hon fick sitta vid stugan i solen och njuta av värmen och ljudet av vårfloden.

Annons

Resor till varmare länder med familjen eller senare med pappa var också något hon njöt av i fulla drag. Även campingresorna på somrarna med den egeninredda bussen som mamma och pappa årligen gjorde hade hon många fina minnen från.

Saknaden är stor och vi barn med respektive och barnbarnen minns vår mamma, farmor och mormor med värme för den omtänksamma och färgstarka person hon var.

Barnen Maria, Lars-Erik och Hans-Olof

Till toppen av sidan