Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
L: Satsa på den ordinarie personalen inom Härjedalens äldreomsorg

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Härjedalens kommun verkar fortfarande inte ha förstått vikten av att vara rädd om sin personal som jobbar inom äldreomsorgen/vården.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Hur kommer det sig att man anlitar ett bemanningsföretag och hyr fyra undersköterskor under sommarmånaderna till vår kommun? Man har tecknat ett avtal som under dessa tre månader kommer att kosta vår kommun minst 1 miljon kronor under juni, juli och augusti. Det kan bli ännu dyrare om dessa undersköterskor jobbar mycket kvällar, helger och nätter.

Annons

Annons

Har man pratat med ordinarie personal om de är villiga att jobba eller flytta på sin semester mot extra ersättning? Finns mycket man kan göra för pengarna som man betalar till bemanningsföretaget.

Varför inte satsa på vår ordinarie personal så de blir kvar i sina anställningar och känner uppskattning för det jobb de utför i stället för att betala dyra pengar för bemanningspersonal.

Gör om gör rätt.

Liberalerna i Härjedalen Maria Nordkvist Eva-Britt Boij Carina Larsson Mauritz Nordkvist Bengt-Arne Baben Persson, oppositionsråd

Annons

"Varför inte satsa på vår ordinarie personal så de blir kvar i sina anställningar och känner uppskattning för det jobb de utför i stället för att betala dyra pengar för bemanningspersonal." Foto: TT/arkiv

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan