Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
M i Krokom: Så gör vi en bra kommun ännu bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"I och med detta äldreboende kommer det att bli många nya arbetstillfällen. " Foto: TT

Bild: TT

Annons

Nu byggs det nya äldreboendet, särskilt boende (SÄBO), i Krokom! De första spadtagen har tagits och arbetet i området Kvarna ökar fram till inflyttningen våren 2023.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Tillsammans med övriga samverkanspartier har Moderaterna gjort ett omfattande arbete utifrån övertygelsen om att Krokoms kommun behöver alternativa utförare. För det är ju så att det bästa utförandet hittas mest effektivt genom sund ”tävlingsanda” och samarbete mellan olika aktörer. Då ges kloka idéer de bästa förutsättningarna att spira och ger rätt kvalitet till rimlig kostnad.

Annons

Socialnämndens presidium har tillsammans med tjänstemän tagit fram en upphandling som vann nationellt förstapris. Vi kan redan idag se att den kostnad vi betalar till utföraren av boendet blir lägre än den vi har i den egna regin. Det ska bli spännande att se vad kommunen kan lära sig av vår externa aktör och vad kommunen kan lära dem!

I och med detta äldreboende kommer det att bli många nya arbetstillfällen. Vi inför samma kontrollsystem på samtliga SÄBO i kommunen och samma krav som ställs på den externa utföraren kommer även ställas på den egna regin.

Moderaterna ser gärna att fler upphandlingar görs med stor lyhördhet för den kompetens som finns i branschen. Genom att ta tillvara på kunskap som finns externt kan vi berika både den egna regin och kommunen som helhet. Endast så kan vi göra en bra kommun ännu bättre!

Björn Hammarberg (M)

kommunalråd, vice ordförande kommunstyrelsen

Frida Skoog (M)

vice ordförande socialnämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan