Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
De sociala delen är en viktig bit av vården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag börjar förstå varför Region JH måste spara in på min vård." Foto: TT/arkiv

Annons

Har genomgått en strålbehandling vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå men under den tiden, tio nätter, fick jag inte bo på patienthotellet Björken för att Region JH inte har något avtal med hotellet, utan var hänvisad till ett hotell på stan två km från sjukhuset. Ett litet rum utan fönster, så man fick inte ha cellskräck. Enligt handläggare vid reseservice kunde jag få ett rum med fönster om jag själv betalade mellanskillnaden. Det har drabbat mig både psykiskt, ensamhet, och ekonomiskt, då boende på Björken betalar 90 kr för lunch, middag och mellanmål vilket jag inte kunde utnyttja.

Annons

Annons

De flesta patienter som åkte med ambuss till och från Umeå samtidigt med mig skulle bo eller hade bott på Björken.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Eventuella biverkningar av behandlingen kunde kräva att man hade nära till en toalett annars kan det bli riktigt pinsamt. Bor man på Björken har man en kort sträcka till sjukhuset och hinner till en toalett om det skulle ”trycka” på men som tur var så behövde jag inte uppleva det.

Alla patienter från övriga Norrlandsregioner bor på Hotell Björken.

På Björken finns dessutom Oasen, med två fantastiska ledare, där det finns möjlighet till att slöjda i olika material. På Oasen får man kontakt med andra patienter och den sociala delen är en lika viktig bit av vården och det går man miste om när man bor på stan.

Jag börjar förstå varför Region JH måste spara in på min vård så att den ska kunna betala miljonbelopp till direktörer som på grund av den nuvarande politiska ledningen orsakat kaos och otrivsel bland personalen på sjukhuset. Det sparandet kan man likna med en droppe i havet. Det är riktigt skamligt att regionens styrelse skyller ifrån sig ansvaret för det som hänt.

Annons

Nu i höstens val har vi möjlighet att byta ut nickedockorna i det politiska styret av regionen till ett som tar sitt ansvar. Det är dags att partierna ser över vilka personer som är kompetenta att ha sina namn på valsedlarna.

Ove Karlsson

Till toppen av sidan