Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Lyft sjukvården till den nivå den förtjänar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det som behövs är, att politikerna går ut och gör en arbetsinsats på golvet, inte sitter på sina kontor och drömmer!" Foto: Arkivbild

Annons

Ingen politiker ”kan fixa det här” som dagens inslag om en vård i kris försöker beskriva, och med ett önskescenario? För vem?

Så många partier har genom åren, bidragit till, medvetet eller inte, att det ser ut som det gör idag. Konsekvensanalysen samt ansvarsfrågan lyser med sin frånvaro! Inte ens under ett valår finns någon självkritik.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Vi behöver inga nya politiska förespråkare, nya förslag, dyra utredningar etc. Det som behövs är, att politikerna går ut och gör en arbetsinsats på golvet, inte sitter på sina kontor och drömmer!

En patient som kommer in akut, behöver kunnig, kompetent, utvilad och välbetald personal! I första hand!

Förtroendevaldas åsikter, drömmar och förhoppningar om en bra sjukvård, är just en dröm, som aldrig eller väldigt sällan når ner till golvet, där den först och främst hör hemma.

Där den egentliga och nödvändiga vården bedrivs. Själva är dom ansvariga inte, av olika skäl, beredda att lämna sin stol, för att utöva i praktiken det dom dagarna i ända resonerar om. Många har ändå en viss utbildning inom vården sedan tidigare, får vi hoppas?

Jag gjorde ett enkelt överslag, om vad alla dessa regionpolitiker+konsulter kostar/kostat de sista tio åren. En hissnande summa! Med upptill 120 000 kronor/månaden för vissa. Sätt det sedan i relation till hur många fler sjuksköterskor och övrig personal, samt den direkta vården hade haft anställda under perioden.

Politiker anser måhända att dom har ett uppdrag? Men mig veterligt, handlar det mesta om åsikter, utredningar, där skattebetalarnas kronor slösas bort på fel personer, med tvivelaktigt uppsåt?

Kritisk tillåter jag mig att vara, efter drygt 40 år inom regionen. Tveksam om detta koncept överhuvudtaget kommer att fungera över tid är tyvärr där jag landar.

Annons

Lyft sjukvården till den nivån den förtjänar här i länet, utan onödiga åsikter och uppdrag, som snarare försvårar en renodlad och professionell sjukvård! Specialistsjuksköterska 1987-2022.

AK

Till toppen av sidan