Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Ge mer lön till alla inom vården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Om chefer och beslutsfattare hade lyssnat på sin personal för flera år sedan, hade vi aldrig hamnat i den situation som vi sitter i nu."

Bild: TT

Annons

Det har varit mycket skriverier senaste tiden om dyra bemanningssjuksköterskor. Då ska man veta ett endast ett fåtal av Bemanningssjuksköterskorna har den nämda lönen, övriga har betydligt längre lön.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Om chefer och beslutsfattare hade lyssnat på sin personal för flera år sedan, hade vi aldrig hamnat i den situation som vi sitter i nu. Där många erfarna sjuksköterskor (och undersköterskor) har slutat, där mångårig erfarenhet och kompetens har försvunnit.

Ge mer lön till alla inom vården, ge mer lön till de med erfarenhet (som det är nu går nyutbildad snabbt om de erfarna i lön), färre veckotimmar för sjuksköterskor, då blir det bättre återhämtning (som det är nu jobbar undersköterskor färre veckotimmar än sjuksköterskor), ökad bemanning (fler händer behövs).

Det som aldrig nämns, är att det finns ett stort antal bemanningsläkare. Ett flertal avdelningar och mottagningar har enbart eller till större delen bemanningsläkare. En bemanningsläkare kostar betydligt mer än en bemanningssjuksköterska. Varför kommer aldrig det upp när det diskuteras?

Ssk

Till toppen av sidan