Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Fler torra perioder är att vänta

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi är många som har märkt att våren har varit ovanligt torr. Nu kommer det varningar att det varma och torra vädret kan påverka de livsviktiga jordbruket.

Om man lyssnar på miljöforskarna så kommer vi i framtiden har fler torra perioder.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Vi befinner oss i ett kritiskt årtionde. Nu inför valet måste vi ta forskarnas varningar på allvar. Det är nu eller aldrig som gäller. IPCC:s rapport visar på vilka allvarliga konsekvenser det kan bli om våra politiker är passiva i klimatfrågan. Det krävs omedelbara och kraftfulla åtgärder. Finansiellt och politiskt stöd är viktigt när det gäller att återställa försämrade ekosystem.

Det är mycket glädjande att vårt statligt ägda skogsbolag Svea skog har höga ambitioner att återställa våtmarker. Hoppas innerligt att de andra skogsbolagen följer efter. Sveaskog skulle kunna bli en ledstjärna för de andra skogsbolagen. I Örebro har Sveaskog ett lyckat samarbete med Naturskyddsföreningen.

Skogsstyrelsen har fått 169 miljoner för återvätning av dikade torvmarker. Det finns bidrag att söka till de markägare som vill göra en insats för klimatet och den biologiska mångfalden.

Våtmarkerna är otroligt viktiga eftersom dessa områden binder koldioxid och renar vattnet.

Tillsammans kan vi minska Co2

Till toppen av sidan