Annons

Annons

Annons

Annons

Berg

Insändare
Tråkig skolavslutning i Bergs kommun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

På fredag är det skolavslutning på grundskolorna i länet. På de flesta håll med barn, föräldrar och syskon tillsammans. En form av högtid som mina barn och jag själv saknat och längtat efter under två års pandemi.

Skolavslutningen är en stund för barnen att få skina och drömma om sommaren. En stund för dem som går ut nian att få stå i centrum och ana en ny tid, en ny form av frihet. För mig är barndomens skolavslutningar fulla av fina minnen.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

I Bergs kommun har man nu beslutet att skolavslutningen inte är för föräldrar, syskon och andra anhöriga Tyvärr. Jag sörjer och mina barn sörjer. ”Särskilda behov” är orsaken till att den fina stämningen och inramningen från kyrkan nu ska bytas mot en svettig sporthall utan åhörare.

Betygs- och stipendieutdelningen känns nu mindre betydelsefull och niorna ska gå ut på skolans baksida, åtskilda från resten av klasserna.

Nej, fy för Bergs kommuns skolledning och ert enormt tråkiga beslut! Gör om och gör rätt och låt majoritetens önskan få råda för en gångs skull!

Besviken och arg

Annons

Annons

Till toppen av sidan