Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Barbro Kärnlund Thuresson, Östersund

Vår fantastiska mamma, farmor, svärmor och på senare år även gammelfarmor har stilla insomnat i en ålder av 89 år.

Annons

Barbro föddes i Kärrnäset, den plats hon alltid pratade så hjärtligt om och älskade att återvända till var lediga stund. Hon växte upp i en stor syskonskara som hon hade stor glädje av hela sitt liv. Stunderna när hon fick åka hem till Kärrnäset och träffa sina syskon för tunnbrödsbak, bärplockning, en träff i buan eller äta en god middag och skratta tillsammans kände vi alla var otroligt betydelsefullt för mamma.

1955 träffade hon sin Åke, vår pappa. 1960 gifte dom sig i Strömsunds kyrka och hade sedan bröllopsfest i buan. Buan har alltid varit en kär plats för mamma och dit har hon tagit med oss barn många gånger och vi har fått höra historierna kring livet då hon växte upp och var i buan på somrarna med sina syskon.

Annons

Mamma studerade på Bäckedals folkhögskola, sedan lärarutbildningen i Härnösand och slutligen läste hon till speciallärare i Umeå. Hennes första lärarjobb var i Börtnan dit dom flyttade 1960 och bodde i tio år. Under den tiden kom mina bröder till världen. 1970 gick flytten till Östersund där mamma hade många fina år som lärare på Lugnviksskolan innan pension. Hon hade sitt egna lilla klassrum som speciallärare och träffade elever som behövde lite extra stöd och hjälp. Hon brann för sitt yrke och var en omtyckt person. Ofta genom åren sökte gamla elever upp henne och man kände att hon hade gjort skillnad, där fanns en sån glädje vid återseenden.

Annons

1975 föddes jag, Regina, och mamma och pappa köpte även sin villa i Lugnvik, där dom sedan bodde tillsammans i 40 år. Mamma gillade att vara ute på tomten eller sitta vid sjön en solig dag. Hon älskade att vara ute i landet och greja, var det inte blommor så var det grönsaker eller potatis hon odlade. Hon fixade med sina rabatter både i Lugnvik, Storåbränna och vid sin lilla stuga ”utsikten” i Kärrnäset.

Hon hade alltid kylskåpet fullt och bjöd ofta in till familjemiddagar. Hon bakade alltid goda kakor och tårtor, det var som att komma till ett hotell där allt var fixat var gång man kom hem. Hon pysslade ofta om sina kära barnbarn och tillbringade flertalet lov hos sina barnbarn i Umeå. Familjen låg henne varmt om hjärtat. Hon var en fantastiskt omtänksam och givmild person mot alla.

Mamma var den som gärna skrev sånger till dom som fyllde år, reste sig upp på fest och höll tal eller läste någon av alla sina dikter, som hon skrivit genom åren. Hon var den som fixade tipsrundor, ordnade påskpyssel eller fixade kruskalas till jul. Att träffa släkt och familj betydde mycket.

Annons

Sina sista sju år tillbringade mamma på sitt boende på Skogsbruksvägen i Torvalla, ett ställe hon hade det så otroligt bra på och fick ett sånt värdigt liv. Hennes härliga skratt fanns alltid där, hon var alltid glad, hon sken alltid upp när jag kom dit. Vår speciella relation bär jag med mig i hjärtat.

Vi är många som kommer att sakna vår fina mamma, men vi kommer för alltid att minnas henne med glädje och hennes hjärtliga skratt finns alltid där i minnet.

Familjen, genom Regina

Annons

Annons

Till toppen av sidan