Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Bo ”Bosse” Berged, Östersund

En stor fotbollsledare och personlighet har i en ålder av 78 år lämnat jämtländsk fotboll. Hans engagemang och livsgärning inom jämtländsk fotboll är väl känd för många.

Uppvuxen i Kall, studerade i Östersund men bosatte sig i Gällö för att åka rälsbuss varje dag till studierna i Östersund, där han så småningom bosatte sig.

Bosse hade tidigt ett brinnande intresse för fotboll och uppmärksammades av Sundsjö IF för sina färdigheter på fotbollsplanen. Bosse blev en hyfsad division 4-spelare och visade snart nog föredömliga ledaregenskaper. Han tog sig alltid tid med sina uppdrag. Eftertänksam, inget struntprat eller skitsnack utan när han öppnade mun var det kloka och förnuftiga ord som kom fram. Bosse blev med tiden Mr Sundsjö, där han lade ner ovärderlig tid som spelare, lagledare, olika styrelseuppdrag samt ordförande.

Annons

Annons

Bosses plikttrogenhet och klokskap uppmärksammades även av Jämtland/Härjedalens fotbollsförbund, så han rekryterades ävenledes för uppdrag inom förbundet.

Bosse var verkligen engagerad i Jämtlandsfotbollen och deltog i många år i Fotbollsforum som förbundet arrangerade på olika orter i länet. Där diskuterades allt inom fotboll, från träning, spelsystem till regler med mera. Vid ett tillfälle, när en domare ritade upp fotbollsmålet och spelplanen, för att informera om bedömningssituationer som kunde uppstå och samtliga åhörare lyssnade deltagande, konstaterade Bosse ljudligt. ”Jag tror att du får staga upp målet”.

Bosse hade en underfundig humor som alltid gick hem. Vid ett annat tillfälle uttryckte en medspelare medkänsla över att Bosse hade långt även till hemmamatcherna när han ofta kom ända från Kall. Då svarade Bosse. ”Inga problem, värre var det när jag arbetade i Stockholm”.

En god vän, som Bosse, lämnar många ljusa minnen efter sig. Vi i Sundsjö IF (Cowboys) som hade förmånen att lära känna Bosse närmare är tacksamma för hans vänskap och kommer att sakna honom innerligt.

Sundsjö IF

genom Rolf Björch

Annons

Annons

Till toppen av sidan