Annons

Annons

Annons

Fåker

Insändare
Centern: Fåker ska ha skola

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Centerpartiets vallöfte: det ska finnas två skolor kvar i de södra kommundelarna och att den ena ska finnas i Fåker För ungefär en vecka sedan besökte vi från Centerpartiet Lyransgården i Fåker för att diskutera skolfrågor med de boende i området. I samband med besöket berättade vi också om vårt vallöfte: det ska finnas två skolor kvar i de södra kommundelarna och att den ena ska finnas i Fåker.

Annons

För oss i Centerpartiet är det en självklarhet att hela kommunen ska utvecklas och leva, vilket är något som vi aktivt har arbetat med sedan vi tog över ledarskapet i kommunen. Vi vet också att skolor på mindre orter spelar en viktig roll, både för elever och för bygden som helhet.

Annons

Under pågående mandatperiod har det gjorts historiskt stora satsningar på skolan under namnet ”Skolbygget”. Vi bygger två nya skolor, renoverar mycket eftersatt underhåll och har sett över skolstrukturen i centrala Östersund. Det handlar om att förbättra arbets- och lärmiljöer, men framför allt är målet att vi framåt ska kunna lägga mer pengar i själva klassrummen, på elever och lärare, än på lokaler. Det är satsningar inom undervisningen som gynnar eleverna mest.

När vi besökte Fåker var de boendes budskap att de vill att skolan blir kvar.

Den skolstrukturrapport som beslutades om i våras lämnar frågan om skolstrukturen i de södra kommundelarna öppen till senare i år då ett beslut ska fattas. Inför det är alltså vårt vallöfte tydligt: vi i Centerpartiet kommer att verka för att det ska finnas två skolor i de södra kommundelarna och för att en av dessa ska ligga i Fåker. För hela Östersunds kommuns bästa.

Centerpartiet i Östersund

Effie Kourlos, Sven Nilsson, Anna Ottosson Blixt, Pelle Simonson och Thomas Andersson

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan