Annons

Annons

Annons

Annons

Mattmar

Roland Frank, Kvitsle, Mattmar, 77 år

Roland Frank har hastigt avlidit i sitt hem. Han var född på en bondgård i Kvitsle, Mattmars socken. Roland växte upp med sin äldre broder, Nils Arvid.

För mig blev det en stor sorg när jag fick höra om Rolands bortgång. Jag lärde känna honom redan våren 1965, när vi gjorde det militära på 1 pluton, 8 kompaniet på I5.

Roland var alltid arbetsvillig. Hans far skaffade en skördetröska som Roland, brodern och fadern drev något år och körde i angränsande byar. Sedan skaffades en jordbrukstraktor, en skogsutrustad Massey Ferguson 65. Det kördes åtskilliga kubik i många år, företrädesvis uppe i Semlaådalen. Arbetsmiljön i dåtida traktorer var väl inte den bästa.

Annons

Annons

Grävmaskin blev också en kompletterande syssla som efterhand blev ett heltidsjobb, vardag som helg. Som grävmaskinist var Roland erkänt duktig, hade blick för sitt jobb. Flitigt anlitad i bygden gjordes jobben till humana priser, inga saltade räkningar.

Roland byggde själv upp en stuga i anslutning till barndomshemmet, där han bildade familj med hustrun Kristin Engström, från Semlan.

Närmast sörjande är hustrun Kristin och de sju sönerna med sina familjer, övrig släkt och vänner.

Nils Uno Holmsten

Annons

Annons

Till toppen av sidan