Annons

Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Lars-Erik Nilsson, Storbränna

Vår älskade pappa Lars-Erik har lugnt och stilla somnat in efter en lång tids sjukdom.

Annons

Han var född hemma på gården i Storbränna och där kom han också att bo och verka under hela sitt liv, ända tills några månader innan slutet.

Till bonde var han född och en förstklassig sådan har han varit. Kanske fanns en önskan om ett annat liv, ett mer spännande liv som pilot i flygvapnet, men han var likväl en förnöjd bonde. Pappa tyckte om sina djur, traktorer och maskiner, nyplöjda åkrar och höet skördat och uppkört på höskullen.

Annons

Annons

Och så har vi ju skogen! Skogen som han verkligen älskade. Många tusentals kubikmeter skog har fälts med motorsåg.

Men mest kommer vi att minnas honom som en underbar pappa, vän och make.

Sin äkta hälft fann han i Maria, ”Maja” Stjernström, vår mamma. De gifte sig 1970. Vi barn kom till världen 1971 respektive 1974. Mamma var lika mycket bonde som pappa och de delade på arbete och omsorgen om oss barn.

När mamma på ålderns höst gled in i en obarmhärtig demens så visade pappa vad orden i ”nöd och lust” innebär i praktiken – han tog väl hand om henne på alla möjliga sätt.

I många år var Lars-Erik kyrkvärd i Häggenås kyrka och kyrkokören hade i många år också en habil bas. Basrösten höll i sig in i det sista. På dödsbädden kunde han sjunga med i de psalmer som vi sjöng för honom. Musiken låg honom alltid nära och han kunde traktera piano, fiol och dragspel.

Det som nog ligger närmast när man ska beskriva Lars-Erik är att han var en fantastisk lyssnare och trots att han aldrig ville stå i centrum samlades folk kring honom då han alltid var intresserad av sina medmänniskor, barn likväl som vuxna. In i det sista så höll han kontakt med sina vänner, och de var många.

Han var totalt prestigelös och naturlig i sitt sätt att vara, glad, positiv, händig och mycket hjälpsam. Lars-Erik var också mycket gladlynt och såg det humoristiska i mycket och människor trivdes verkligen i hans sällskap.

Snäll, omtänksam, allmänbildad, positiv, humoristisk, lugn och stabil – en mycket värdefull människa som kommer att vara djupt saknad.

Döttrarna Ingrid och Birgitta Nilsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan