Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Vänstern: Vad ska barnen i Krokoms kommun göra hela sommaren?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vänstern i Krokom vill att kommunen ska ordna sommarlovsaktiviteter som är avgiftsfria. Arkivbild från centrala Krokom.

Bild: Stefan Nolervik

Annons

Krokoms kommun anordnar inte några gratis sommarlovsaktiveter för barn i år, tråkigt nog. Det har man gjort tidigare år, men skyller nu på att det inte längre finns några statliga medel att söka för det. Men det handlar om vilja och hur barn prioriteras. De styrande partierna i Krokom (Centern, Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet) har valt att inte prioritera detta, trots att flera andra kommuner i länet har gjort det.

Annons

Annons

När Vänsterpartiet ställde en fråga om detta på senaste kommunfullmäktige, hänvisade kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson (C) till att fritidsgårdarna har mer öppet i sommar samt till sommarsimskolan (som inte är avgiftsfri och riktade sig till barn födda år 2016 samt i mån av plats till barn födda år 2014 och 2015). Dessa aktiviteter når verkligen långt ifrån alla barnen i Krokom i ålder 6-15 år.

Vänsterpartiet hade velat att man hade fortsatt att satsa på sommarlovsaktiviteter för barn i Krokom. För många barn innebär sommarlovet att de blir kvar hemma medan klasskompisarna försvinner i väg. De har kanske föräldrar som måste jobba och då blir det många timmar utan vuxna. Det kan påverka en människa för resten av livet. I ett gott samhälle ser vi istället till att alla barn mår bra, utvecklas och har roligt. Det har varje barn rätt till.

Sommaren ska vara en årstid att längta till och efteråt minnas med glädje. Men många sommaraktiviteter kan barn i familjer med låga inkomster endast drömma om. Att barn lämnas åt sig själva under långa sommarmånader är något som hela samhället förlorar på. Det borde de styrande partierna i Krokoms kommun ha förstått.

Marie Svensson, gruppledare och förstanamn på Vänsterpartiets Krokomslista

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan