Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Fel placering av nya vattenverket

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är kritisk till Östersunds kommun.

Bild: Jens Stenman

Annons

Östersunds kommun har haft otur när de har tänkt. Placeringen av det nya vattenverket är ett exempel på detta. Placeringen centralt mitt i en stad intill järnvägen måste vara mycket olämpligt. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Säkerhetspolisen borde ha synpunkter på detta. Ett vattenverk borde ligga utanför staden så långt bort från befintlig infrastruktur som möjligt med tanke på säkerheten.

Annons

Annons

Valet av entreprenadform har också blivit fel. Samverkansentreprenad/partnering är en guldgruva för konsulter och entreprenörer. Beställaren får betala dyrt för att få igenom sina idéer och viljor.

Man borde ha lärt sig en läxa med taket på arenan som i en vanlig entreprenad blivit en garantiåtgärd. Detta fick kommunen betala. Samverkan är möjligen en lösning då man helt saknar egen kompetens. Östersunds kommun har varit känd bland entreprenörer som en kunnig beställare inom VA. Detta kunnande tycks nu vara helt borta. Dra i bromsen nu och gör om innan det blir för sent. Tänk minst 50 år in i framtiden.

Fd kalkylator

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Till toppen av sidan