Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Trafiken står helt stilla på Rådhusgatan vissa tider

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten menar att trafikens planering orsakar luftproblem. Arkivbild.

Bild: Anders Olsson

Annons

För många år sedan var Rådhusgatan i Östersund tvåfilig från centrum till Circle K Krondikesvägen och trafiken flöt på bra. Men då kom man på att om trafiken står nästan stilla händer det mindre olyckor och bara efter några år gjordes Rådhusgatan om till enfilig. För att få ner trafikrytmen ännu mer så tog man bort de flesta bussfickorna så bilarna skulle stå stilla och vänta in bussarna med stigande avgaser som följd.

Annons

Annons

Då såg de styrande att trafiken västerifrån flöt på så bra att man även där tog bort den tvåfiliga vägen från Lugnvik in mot centrum med fler köer och utsläpp från bilar som följd.

Sedan med två rondeller (Stuguvägen och Gränsgatan) samt trafikljusen Kyrkgatan-Gränsgatan har man lyckats med att få trafiken att nästan stå helt stilla på Rådhusgatan vissa tider.

Det är säkert bra trafiksäkerhetsmässigt, men ur miljösynpunkt helt oacceptabelt vilket nu även verkar visa sig på luftkvaliteten i stan.

Kan även tycka att ur miljösynpunkt vore en broövergång mellan Stortorget och Badhusparken mer befogad än den mellan Östbergsparken och Storsjöstrand.

Vid Strandgatan-Samuel Permansgatan är det ju också trafikstockning nästan jämt.

44 år som taxichaufför i Östersund

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Till toppen av sidan