Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Förälder: Briljant segerrecept för Storsjöcupen höll inte – men det var fett nära

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En förälder till barn på Storsjöcupen menar att det fanns en del att önska av egna klubbens tränare.

Bild: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Annons

Äntligen cup, efter glädje och kämpande på roliga träningar är det äntligen dags för laget att spela Storsjöcupen, sommarens höjdpunkt för många barn och ungdomar. De är peppade till tänderna. I vårt lag är det barn, tycker i alla fall jag. Shit alltså vad kul det ska bli. Det är bra lag vi möter och alla vill vinna. Frågan är ju bara hur vi ska vinna. Men vi får väl göra vårt bästa och vi har ju verkligen tränat och peppat upp inför cupen.

Min familj styrde till och med om semestern, så jag kunde vara med på sista träningarna – så förberedda är vi. Pappa har semester så han kan skjutsa, Släkten kommer och tittar på mig, det kommer bli så himla kul. Det vore ju extra kul om vårt lag skulle vinna, det tycker säkert tränarna också. Tränarna tycker tydligen att det är superduper viktigt, så viktigt att de klurade ut en briljant idé.

Annons

Annons

De kom på att oddsen för vinst ökar markant om de sätter de spelare i laget som för tillfället inte tillhör de bästa på bänken. Istället lånar de in andra bättre spelare från klubben. Strunt samma att de som finns där så att träningarna kan genomföras får värma bänken. Strunt samma att de spelare som speciellt mycket behöver speltid för att inte komma ännu mera efter får nöta bänk. En vinst är viktigare än att ett barn som kanske redan har dåligt självförtroende och självkänsla får det än sämre och hamnar utanför laget.

”Satan vad det skulle värma med en vinst. Sen, förutom att låna in spelare, så toppar vi av bara helvete. Jag är en briljant fotbollstränare och ledargestalt för de unga. Vi förlorade ändå, men det var ändå värt det. För hur bra spelade inte mitt lag, det var ju deras bästa match ever. Eller mitt och mitt, det var ju visserligen inte bara mina spelare. Men några var ju med. De som dög”, tänker tränaren kanske.

Tanken att de på den här låga nivån skulle bänka egna spelare och låta inlånade starta matcher för vinst hade inte slagit mig. Jag blev förvånad och besviken på ledarskapet som jag tills nu haft det allra högsta förtroendet för.

Hoppas nu bara att alla är sugna att komma på träningen efter sommaren.

Hoppas inte någon tränare satt käppar i hjulet för ett barns framtid inom idrott.

Hoppas ingen känner sig kass, värdelös och utanför. Hoppas att någon som borde googlar: 10 frågor om toppning - svenskfotboll eller dylikt. Finns ju en hel del studier som alla pekar åt samma håll. Speciellt om man vill vara delaktig i att bygga en klubbs framtid. 

Annons

Annons

Hoppas nu för guds skull att tränarna verkligen tycker det är så viktigt med vinst så att de inte också mår dåligt för att de fått barn att må dåligt, det vore ju typiskt. För jag tror inte det verkar vara någon press från spelarföräldrarna. De verkar alla vara fina människor och jag är tämligen säker på att de inte väljer en eventuell vinst före sitt barns kompis välmående och plats i gemenskapen. Utan bredd, ingen topp. Keep up the good work, men tänk till om vad som är viktigt här i livet. Tack.

Förälder

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Till toppen av sidan