Annons

Annons

Annons

Stora knarkhärvan i Östersund

Drogtätt i Östersund: Få kommuner har lika många anmälda narkotikabrott

En av länets största knarkhärvor någonsin är under utredning just nu. Statistik från Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) visar dessutom att ytterst få kommuner har lika många anmälda narkotikabrott som Östersund sett till invånarantal.

”Det roliga är att det skulle kunna vara varandras motsatser. Å ena sidan skulle det kunna vara att det finns lite poliser som jobbar aktivt mot narkotika och att det upplevs som fritt fram, å andra sidan skulle det kunna vara att vi är fler poliser som är väldigt offensiva och jobbar mot narkotikabrott. Båda de förklaringarna skulle kunna dra upp statistiken”, säger Johan Sangby.

Bild: Polisen

Annons

■■ Just nu pågår rättegången i en av de största knarkhärvor som någonsin rullats upp i länet. I flera artiklar beskriver ÖP hur en knarkliga arbetat för att etablera sig i länet. Att en lokalpolitiker har åtalats för penningtvättbrott medan hans son är huvudmisstänkt i härvan. Och hur förtvivlade föräldrar kommit på sina barn med att köpa droger. I den här artikeln går vi igenom brottsstatistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan