Annons

Annons

Annons

Annons

Brunflo

Bengt Forsberg, Ängsmon/Torvalla

Bengt Forsberg blev 84 år. Saknas av barnen Monica och Eva. Foto: Privat.

Annons

Vår pappa, Bengt Forsberg i Ängsmon/Torvalla, har i en ålder av 84 år lämnat oss, släkt och vänner i stor sorg och saknad.

Pappa växte upp i fagra Fagerland. Där trivdes han med sin storfamilj – mamma, pappa, syskon, mostrar, morbröder samt morföräldrar. Av de senare fick han ett par längdskidor, vilka formade honom för resten av livet.

Pappa gick på Högarna skola. Där fick han användning av skidorna, då magister Rönnerstrand såg honom som lovande och lät honom träna på lektionstid. Trots sin tid i spåret fick han fina betyg i läsämnena, men efter genomförd skolgång valde pappa att arbeta i skogen. Han tog sig även till huvudstaden för arbete i några korta perioder. Glädjen till dans fanns redan då, så Nalen besöktes ofta.

Annons

Det var även på en dans som vår mamma Ingrid och pappa möttes. De gifte sig 1963 och bosatte sig i Brunflo. Efter några år fick de oss, först Monica och sen Eva. Mamma och pappa valde att gå skilda vägar 1994, men familjen har fortsatt att fira högtider tillsammans.

Annons

Pappas yrkesliv blev inom industrin som svetsare, först hos Brunflo Svets & Mekaniska och senare hos Byggelit. Han var kunnig och behärskade många material och metoder. Detta, tillsammans med att pappa var engagerad, hjälpsam och uppfinningsrik, gjorde honom till en uppskattad arbetskamrat. Han valde att stanna på Byggelit fram till sin pension. Efter pensioneringen var daglig träning ett givet inslag, även om pappas stora intresse för att åka långlopp var förbi. Träningspassen ackompanjerades av dans, lösa korsord och av att delta i samhällsdebatten, via den kanal som finns i länets tidningar via insändarsidorna. Pappa har nämligen skrivit hundratals insändare. De har behandlat allt från kvinnors låga pensioner till örnarna i Härjedalen.

Pappa trivdes med livet som pensionär, vilket till stor del har att göra med hans sällskap i Ragnhild. Pappa och Ragnhild var särbos fram till pappas bortgång. De fick 21 fina år tillsammans. Tyvärr medförde ögonsjukdomen glaukom, som han diagnostiserades med i 70-årsåldern, att de inte kunde ut och dansa eller resa i samma utsträckning som tidigare. Men träna kunde de!

När barnbarnen kom så blev de en viktig del i pappas liv. Han var ofta barnvakt och ibland med skidorna på. Men då pappa redan förbrukat otaliga timmar på att stötta oss och andras barn i sporten - som tränare, ledare och vallare i Brunflo IF - så blev det lugnare turer med barnbarnen. Pappa anlitades även till våra renoveringar som en alltiallo. Trots att hans kunskap fanns att tillgå, så lärde han upp oss döttrar, och vi vill tro att ett arv från pappa är att vi är lite händiga!

Nu ska vi klara oss utan vår älskade pappa.

Vår saknad är stor.

Döttrarna Monica och Eva

Annons

Annons

Till toppen av sidan