Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Ni missunnar oss höjd pension

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi har jobbat och slitit och ni missunnar oss en höjning på 1000 kronor och dessutom drar ni skatt på det."

Bild: TT

Annons

Är på 85:e året och har varit med om ett antal riksdagsval, och tänker att de sista fyra åren otvetydigt varit de sämsta någonsin i modern tid.

Ni bråkar och tjafsar och ni tillför inget annat än schismer i stället för att komma överens (barn som bråkar kan man ju prata tillrätta, men ni lyssnar inte).

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Ni har blivit valda för att göra det bästa för Sverige och dess befolkning, inte söndra, vilket ni håller på med. Vi är sämst i Europa.

Jag ville också studera när jag gick ut sjunde klass och lade fram mina önskemål för min mor. Då sa min styvfar: Vem i helvete ska kosta på dig det?

På den tiden fick man själv bekosta högre utbildningar och dessutom hyra bostad om man bodde långt från staden. Högre studier var mer för dem som hade det gott ställt och inte sex hungriga ungar.

Ni har ju haft en annan möjlighet och vi äldre har fått vara med och betala till era studier och fina utbildningar, och det är väl bra! Vi har jobbat och slitit och ni missunnar oss en höjning på 1000 kronor och dessutom drar ni skatt på det. Vi är ju egentligen berättigade till mycket mer, har ni glömt det? Eller ni kanske inte vet? Ingen stjäl väl tusenlappar från er lön.

Hoppas ni förstår att vi också får betala för dyrare mat, hyra, el, skor, kläder, glasögon, tandläkare, vård, resor och så vidare, samt att vi skattar till era löner, region, kommun – jag kan inte räkna dem alla.

Det blir ingenting över för utsvävningar; röker inte, går inte på lokal. Jag har inte råd!

Kvinna och änka som får 170 kronor i änkepension i månaden

Annons

Annons

Till toppen av sidan