Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Varning för antikt tåg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Måste bara varna alla för Snälltåget (inte SJ). Det är en skam för Sverige! Man undrar vad turisterna som var ombord tänkte? Är Sverige ett U-land?

Snälltåget är det absolut sämsta tåg jag åkt med – inte ens i Ukraina, Ryssland eller Thailand har jag åkt så uselt. Otrevlig personal.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Tåget är äldre än allt jag kom ihåg från när jag var lill-liten, och jag är ju pensionär nu! Aha, museijärnväg! Antikt! Trälister, trä och tyg på väggarna, bakelithandtag, totalt nersuttna stolar.

Bagageavdelning är hemgjord av en gammal dörr. Det sitter glödlampor i taket i plåtskärmar! En sådan där gammal kvicksilvertermometer på väggen och dito stor termostat med stor ratt på.

Jag skämtar inte! Det dunkar från hjulen och skakar, susar rejält från fönstren. Toaletten i vår vagn är avstängd, det saknas papper i nästa. Skitigt, luktar illa. Det går knappt att prata för oljudet! Och minus för SJ som sålde biljetterna till Snälltåget.

Lyset försvann också. Efter sju timmar i det oljudet och den stolen är jag lomhörd, och har ont i hela kroppen! Aldrig mer! Är det någon som driver med mig?

Mats H

Annons

Annons

Till toppen av sidan