Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Regionen kan sköta sjukvården om det görs på rätt sätt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på ”Inte ett ord om regionernas oförmåga att leda sjukvård” (2 augusti)

Jag tycker inte att det är regionens fel att det blivit som det blivit med vården inom regionen. Jag håller med dig om att det blivit skit och är under all kritik just nu. Men så blir det när man har en verksamhet med ett mål och en ledning som har ett annat mål!

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Jag är av den åsikten att oavsett om det gäller vård eller skola så kan man inte ha två mål som står i direkt konflikt med varandra. Det som är bra för det ena blir ju såklart sämre för det andra.

Annons

Annons

År 2015 ville ett parti, då i majoritet tillsammans med sossarna, höja skatten för att bland annat göra satsningar på personalen. Som tack för detta sparkade sossarna ut dem och kröp i säng med moderater, liberaler och centerextremister. Sedan dess har personalen skrämts bort, vårdköer och vårdskulder fylls ständigt på medans skuld läggs på alla andra och otur. Allt medan eventuell ny personal fortfarande skräms bort.

Men som du skriver, att vården borde lyftas ur regionen och skötas centralt, tror jag inte på heller. Det finns inget exempel på att en myndighet i Stockholm får saker att fungera lika bra för oss i glesbygdsregioner som för de boende i storstäderna. Gör man på rätt sätt så finns det inget som säger att vi själva inte vet vad som funkar bäst för oss och vår region.

Jag vill hävda att det hade kunnat sett annorlunda ut hela tiden och i synnerhet efter 2015. Anledningen att läget i stort och kvaliteten på vården inom regionen är som den är ligger i de som valdes förra valet och inget annat.

Centerpartiet har som ideologi att sälja ut allmännyttan. De enda som gynnats denna mandatperioden är ju privata vårdgivare.

Centerpartiet, liberalerna och moderaterna har redan börjat lova en massa guld och gröna skogar inför kommande val men låt oss inte gå på det en gång till.

Annons

Man får fråga sig följande: Är ”mitt” parti troget min ideologi? Är det inte det ser jag det som enbart makthungrigt och kommer vända sin kappa efter vinden. Då tas ofta okloka beslut som kostar mer än det smakar i det långa loppet.

Centerpartiet är kanske sin ideologi trogen, men kan man styra en allmännyttig institution genom att medvetet gynna dess konkurrenter? Bevisligen inte! Titta bara på Region Jämtland Härjedalen före och efter senaste valet.

En man av folket

Annons

Annons

Till toppen av sidan