Annons

Annons

Annons

Strömsund

Insändare
Strömsunds kommun verkar aldrig lära sig

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den stora frågan är: lär sig aldrig Strömsunds kommun av tidigare misstag? De flesta som uppnått pensionsåldern kommer ihåg Strömsunds kommuns ekonomiska fadäser, och har man glömt finns arkiven.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Beror det på att man inte handskas med egna pengar? Det finns nog ingen tjänsteman på Strömsunds kommun som glömmer att skriva en reseräkning.

De senaste är Zpyke AB, fiberföretaget som trots alla misstag i Rossön-Bodum och ännu inte levererat en färdig produkt ändå får fortsätta. Vem känner vem? Ett lokalt företag på byn eller i kommun hade aldrig fått dessa chanser. En utredning krävs.

Ett steg närmare fiber i Rossön efter grönt ljus i fullmäktige – projektet kostar över fyra miljoner (21 februari 2021)

Företaget har inte en Facebooksida, inte ett telefonnummer där man kan nå dem. De flesta företag är måna om att finnas på Facebookplattformen, men inte detta.

Att inte de som upphandlar tjänster inom Strömsunds kommun inhämtar tidigare referenser från ett företag (om det nu finns) när det handlar om miljonbelopp är skandal. Det borde alla som arbetar med upphandlingar kunna idag!

Annons

Man bör då i alla fall inte välja ett företag utan referenser när det handlar om så viktiga saker – inte precis inköp av pappersmuggar.

Nu i elfte timmen har tydligen Strömsunds kommun och det delägda bolaget Servanet gjort en ny överenskommelse om fiberanslutning klart till 2022-10-31, förra gången var det senast 2021-12-30. Vi får se om de lyckas denna gång!

Seriös företagare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan