Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
SD: Ska Östersund växa krävs lägenheter med rimlig hyra

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Under de senaste åren har såväl den borgerliga sidan av politiken, dominerad av Centern, samt Socialdemokraterna lyft frågan hur vi ska bli fler i Östersund. De siffror som oftast lyfts fram är att vi ska bli 75000 till år 2040 i Östersunds kommun även om än mer orealistiska önskningar finns.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Bild: Lars Ljungmark

Att öka befolkningen så snabbt kräver att vi bygger fler hyresbostäder med rimlig hyra och inte bara dyra bostadsrätter, i den takt som befolkningen ökar.

Ett annat problem som tagits upp på senare tid är den miljöpåverkan som en kraftigt ökande befolkning skulle få. Att tro att elbilar skulle lösa alla problem är naivt då dessa fortfarande är oerhört dyra och fortfarande orsakar utsläpp av partiklar från däcken.

Vi måste också säkerställa att det finns resurser till sjukvården, vilket redan nu verkar vara ett problem i Region Jämtland Härjedalen.

Sverigedemokraterna ser inget självändamål med att Östersund ska växa till ett visst antal invånare vid en viss tidpunkt. Det är bra att Östersund är en attraktiv kommun men det får inte ske på bekostnad av våra grannkommuner i Jämtland.

Vi har redan nu problem med trafik och dålig luft och detta kommer knappast att bli bättre om inte en noggrann planering görs när nya bostadsområden byggs. Skynda långsamt och se till att realistiska planer på nödvändig infrastruktur existerar innan nya löften om en ständigt ökade befolkning utfärdas.

Annons

Stefan Sundberg (SD) gruppledare Östersund

Ginger Olofsson (SD) vice gruppledare

Cassandra Sundin (SD) riksdagsledamot Jämtland

Marcus Danielsson (SD) valorganisatör

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan