Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
80-plus resan har avgått

Detta är en läsartext.

Äntligen kunde vi genomföra 80+ resan, dvs. när alla över 80 år inbjuds till en dagsutflykt med lunch. Det var fyra år sedan sist.

Resan startade på macken i Lit där LG-buss från Landön med Anneli och Lars-Göran tog emot oss. Resan gick mot stan. Vi plockade upp några damer i Kläppe och sedan ytterligare några på travet i Östersund. Nu var vi totalt 40 personer i bussen. När vi lämnade Lit var det lite regn i luften, men redan nu var det betydligt bättre med solsken. Carina Vest hälsade alla välkomna och lämnade sedan ordet till Anneli. Hon berättade allteftersom om Frösön, Annersia, Andersön och Norderön, varifrån de fått sina namn, om kyrkorna mm tills vi var framme vid målet: Tivars på Norderön. Här bjöds vi på en buffé med 2 varmrätter, sallad, ostbricka och kaffe med kaka. Vi kunde i lugn och ro låta oss väl smaka och sedan gå ut och njuta i solskenet.

Annons

Annons

När det började bli dags för färjeavgång äntrade vi bussen igen för att ställa kosan till Sunne kyrka och Pärlstigen. Anneli hade under färden berättat om Pärlstigen och Frälsarkransen och vad de olika pärlorna står för. Längs stigen finns armbandets pärlor i stor form. De flesta gick den ca 1,5 km vackra stigen andra stannade vid kyrkan och tog det lugnt.

Nu hade vi inte mer än hemresan kvar på programmet så det var bara att inta sina platser och återvända. Det blev en lugn och vacker dag. Tack Anneli och Lars-Göran.

Erna Aschenbrenner

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan