Annons

Annons

Annons

Annons

Oviken

Calise Magnusson, Side Oviken

Calise Magnusson (född Andersson), Side Oviken, har som somnat in i en ålder av 88 år. Maken Paul Magnusson avled 2014. De senaste åren har Calise vistats på äldreboendet Dalsätra i Myrviken. Närmast sörjande är barnen Ylva, Maud, Ulf och Hans med familjer.

Calise, som var dotter till Olof och Signe Andersson, växte upp i Myrviken tillsammans med sina syskon Görel, Jörjen, Bruno och Inger och hon arbetade i sin ungdom på telefonväxeln där hennes mor var föreståndare. Hon tyckte mycket om att sjunga och sjöng i sin ungdom i IOGTs flickkör. Hon tyckte också om att dansa och hon arbetade ideellt på Fröjdholmen.

Calise träffade Paul och de bildade familj och flyttade så småningom till Östersund då maken fick anställning på Televerket. Deras stora intresse var hastighetsåkning på skridskor och flera av barnen tävlade för IF Castor och nådde stora framgångar inom sporten. Yngste sonen Hans tillhörde landslaget under ett antal år. Calise fick en viktig roll i att hjälpa och uppmuntra barnen.

Annons

Annons

När barnen var utflugna flyttade Paul och Calise tillbaka till Oviken, närmare bestämt till Side. Här tog dom över en gård från släktingar som tidigare skött gården. De stöttade även de egna föräldrarna. Nu blev det mer tid för friluftsliv som fiske och bärplockning och dom tog sig gärna till den lilla fiskestugan ”Nallebo” vid Björnsjön i närheten av Hosjöbottnarna där släkten hade fiskerätt. Calise var en mycket uppskattad medhjälpare för torkning av nät, rensning och saltning av fisk men också som ”Kocka”. Hon var ett stort stöd till sin make som både jagade småvilt och älg med sin jakthund.

Calise var mycket händig och uthållig i skötseln av gården. Hon var även skicklig i matlagning, bakning och att sticka, väva och sy. Hon älskade att odla i köksträdgården och i sitt drivhus.

Calise var en snäll och omtänksam person. Hon krävde inte så mycket för egen del men var alltid beredd att hjälpa andra. Hon var osjälvisk och godhjärtad. Hon var klok och glad och var därför mycket omtyckt.

Under de sista åren drabbades hon av Parkinsons sjukdom men hon tog svårigheterna med beundransvärt mod och klagade aldrig. Hon fick stor hjälp och utmärkt vård och omsorg på Dalsätra och av hemtjänsten.

Idag är vi många som delar sorgen med familjen. Vi kommer alltid att ha henne i ljust minne. Vi är tacksamma för att ha fått känna Calise och för att vi fått ta del av hennes värme och omtanke.

Sven-Runo Bergqvist

Calise Magnusson har som somnat in i en ålder av 88 år.

Annons

Annons

Till toppen av sidan