Annons

Annons

Annons

Cupderbyt: IFK–ÖFK

Klart: Vi sänder heta cupderbyt – så gör du för att se prestigemötet

IFK Östersund har halkat efter topplagen i herrtvåan. Nu får laget chansen att nå en stor framgång när laget lottats mot Östersunds FK i cupens andra omgång.
Du ser matchen, som avgörs onsdag 31 augusti, direkt på våra sajter.

Text

Östersunds FK och IFK Östersund gör upp i det prestigefyllda derbyt i Svenska cupen 31 augusti. Foto: Johan Axelsson, Bildbyrån/Cornelia Wikström

Annons

Det var i början av juli som det stod klart att Svenska cupens andra omgång kommer att innehålla ett hett Östersundsderby.

Nu är det klart att Bonnier News Local, där ÖP och LT ingår, har förvärvat exklusiva sändningsrättigheter för matchen.

Annons

– Det här blir årets match inom länsfotbollen. IFK Östersund kommer att vara mer taggade än någonsin och Östersunds FK kommer verkligen inte kunna slappna av under en sekund i den här matchen, säger Sportens nyhetschef Andreas Olsen.

Annons

Peter Amoran, Anton Berg, Jakob Johnsson och Malcolm Stolt är exempel på ÖFK-spelare som tillhört båda lagen under de senaste säsongerna som visar att banden är täta.

På samma gång som Östersunds FK har en stigande formkurva i superettan har IFK Östersund i sin tur stått för en stark start av höstsäsongen i herrtvåan, vilket gör att det är två lag i medgång som kommer att mötas.

– Jag och många andra minns derbymatcherna på Hofvallen när lagen var rivaler i herrtvåan. Det var säsongens höjdpunkt då och jag tror att det här kan bli något liknande i år.

Petter Jakobsson och Ulf Kvarnlöf var två av profilerna som ställdes mot varandra i derbymatcherna 2003. Foto: Marcus Ericsson

Får IFK Östersund anledning att jubla igen, precis som under de båda 1–1-matcherna 2003? Foto: Marcus Ericsson

Cupmatchen har avspark 19.00 onsdag 31 augusti på Jämtkraft Arena och du kan se matchen direkt på våra sajter.

Matchen går att se utan extra kostnad för pluskunder och prenumeranter. Följ denna länk för att skapa ett konto om du inte redan är kund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan