Annons

Annons

Annons

Annons

Mörsil

Maud Lindell, Mörsil

Vår älskade mamma har lämnat oss i en ålder av 76 år.

Hon föddes den 26 oktober i Sollefteå och växte upp i Långsele, och Vännes i sina första år, i en familj som ständigt flyttade runt dit kraftbolagen erbjöd arbete.

Vid 15 års ålder flyttade familjen till Ocke. Där träffade Maud Kurt som hon sedan flyttade till Sällsjö med och fick sina två första barn, Lars och Janne. Maud arbetade på Konsum i Sällsjö under kraftverksbygget där det ständigt var full fart. Flytten gick vidare till Mörsil och med tiden träffade hon Kalle. De fick fyra barn tillsammans, Fredrik, Alexandra, Emma, Kristofer. Hela familjen växte sedan upp på gården Åsan.

Maud gillade att ha liv och rörelse omkring sig, och skaffade sig ankor, höns, grisar, nötdjur, och kalkoner. Svårt för en djurvän att tiden kommer då djuren skulle slaktas. Framför allt var kärleken till sina barn stora och Maud älskade när stora delar av familjen var hemma på söndagarna och fikade runt det stora bordet i köket.

Annons

Annons

Med en syster i Grekland var resorna dit många för att hälsa på samt att njuta av den medelhavssköna värmen som bidrog till mindre värk. Maud var den som alltid ringde och sa grattis på namnsdagen eller födelsedagen och gärna kom på kaffe och tårta.

Maud utbildade sig till undersköterska och arbetade inom vården i Åre Kommun i många år, och på sin lediga tid var det sina hundar som förgyllde hennes tillvaro, och på sensommaren och hösten var det bärplockning på schemat. Mauds ord var alltid ”många bäckar små” och tyckte sig aldrig tumma på det. Det var viljan och hårt arbete som sedan präglade sina barn.

Med tiden byggdes den dåvarande Mörsilgrillen som först hette ”Fristånna”. Maud driftade den i många år som vägkrog och gatukök. En restaurang där en bara skulle komma och njuta av lugn och ro. Äta hemlagad mat tillsammans med byns alla original. Spela på travet och surra om väder och turister. Mörsilgrillen såldes sedermera till Åre och flyttades upp i skidbacken som än idag är en fin restaurang.

Mauds godhjärtade sidor var många och hennes gäster, vänner och familj sörjde tiden efter stängningen. Sagt och gjort så tog matlagningsepoken inte sitt slut utan fortsatte i ny lokal på byn i Mörsil. Samma namn och samma stammisar. En otroligt viktig samlingspunkt för många personer som kunde träffas i det sociala rummet.

Intresset för auktioner och köpa och sälja möbler och prylar av antikt slag samt dockor växte fram och var hennes stora passion i många år ända till slutet.

Annons

Tillsammans med barn och barnbarn och barnbarns barn njöt Maud av sin tillvaro med kokkaffe och bakelser. Med livet som pensionär i en by som inte alltid erbjuder stort utbud av kultur eller liknande var hennes närmsta vänner och familj glädjen samt att få höra det senaste skvallret.

Annons

Vi är många i ledet under Maus som står kvar med tomheten och det definitiva att hon lämnat oss. Vi vet att det är många på andra sidan med som verkligen saknat Mauds kärlek och vi kommer en dag dit vandra vi med. Då vill vi ha söndagsfika igen och lyssna på Mauds roliga historier och njuta av hennes närvaro.

Fram tills dess så ska vi faktiskt leva vidare och jobba hårt vi med. I Mauds fotspår och med stort hjärta för våra barn och barnbarn och vår medmänniska. Är vi präglade att dansa vidare.

Barnen

Maud Lindell saknas av alla sina barn.

Annons

Annons

Till toppen av sidan