Annons

Annons

Annons

Annons

Nälden

Elsi Odin, Vaplan

Vår kära mamma har efter en kortare tids sjukdom lämnat oss. Mamma somnade fridfullt in den 3 augusti i sitt hem i Vaplan.

Annons

Mamma föddes 1935 och växte upp i Åkroken tillsammans med sina sju syskon. Från tidiga år följde hon sin pappa i skogen och lärde sig allt om hur man jagar, fiskar och att hitta de bästa bärställena för att ge ett tillskott till fjälljordbruket. Oändligt är också den fisk som de tillsammans fångade både till mat för familjen och till försäljning. Mamma började också jaga älg tidigt. I början av 50-talet var det ovanligt med en kvinna i jaktlaget. Men mamma tog naturligt en plats i jaktlaget, men ville aldrig skryta om antal älgar eller sin roll som föregångare för kvinnor i skogen.

Annons

Annons

När Åkroken skulle få bilväg fram till gården på 50-talet så var Elsi först arg och vill inte ha någon väg, men gissa om det slutade som en solskenshistoria! Det var Harry, vår pappa, som kom med vägen och hittade mamma.

Ett intresse som Elsi hade som ung var idrott. Hon var aktiv i Trångsvikens IF inom terränglöpning och skidåkning. Hon var särskilt stolt över utmärkelsen, pris för utmärkta idrottsprestationer 1957. Ett annat intresse  var att åka på dans.

Vi systrar föddes 1959 och 1962 och var efterlängtade. Mamma var hemma de första åren med oss för att sedan börja jobba. Ett starkt intresse för att hjälpa andra växte fram under livet och mamma utbildade sig på Axelssons institut. Hon använde därefter gärna sin tid till att hjälpa människor med smärta.

Mammas uppväxt har alltid funnits med henne i livet med en stark önskan till skogen och fjällen för jakt, bärplockning och fiske. För bara några år sedan så tog hon sig fortfarande upp på fjället för att spana efter mylta.

Under de sista dagarna sa mamma flera gånger tack till sina ben för allt roligt hon fick i livet.

Mamma, tack för allt.

Carina och Maud

Annons

Annons

Till toppen av sidan