Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
Rekordmånga deltog på DM i orientering

Årets DM i orientering för Jämtland/Härjedalen avgjordes under helgen på Flonpå Frösön.

Detta är en läsartext.

Årets medeldistans-DM och Långdistans DM lockade rekordmånga deltagare. 188 löpare var anmälda i lördags och 143 deltagare var anmälda på lång-DM under söndagen.

– Fantastiskt roligt att vi har fått så här många deltagare, säger tävlingsledarna för helgen, Johan Näslund, Östersunds OK och Niclas Lidström, Frösö IF.

Foto: Niclas Lidström.

Annons

Annons

De senaste åren har deltagarsiffrorna för DM-tävlingarna vuxit och en tävlingshelg som tidigare lockade under 100 deltagare per dag har nu vuxit och under helgen var alltså 188 deltagare anmälda till medeldistans-DM och 143 deltagare anmälda till långdistans-DM. Något som är rekord sett till de senaste 20 årens arrangemang.

– Känslan är att vi får gå tillbaka till det glada 80-talet för att hitta lika många löpare som var med på DM, gissar Niclas Lidström, Frösö IF.

Foto: Niclas Lidström.

Anledningen till rekordsiffrorna är svår att veta men klubbarna i länet har fått igång sin verksamhet, klubbar som OK Storsjön, Östersunds OK och Frösö IF, men även Åre OK har nu riktigt bra ungdomsverksamhet och det gör att många nu vill vara med och springa DM-tävlingarna.

Hitta ut, som växte sig stark under Coronapandemin, har också gjort att fler testar på orientering.

– Det här är jätteroligt och framför allt inför vårt stora arrangemang O-Ringen nästa sommar så behöver vi väldigt många funktionärer, säger Niclas Lidström, som också är projektledare för O-Ringen i Åre 2023.

Foto: Niclas Lidström.

Annons

Helgens arrangemang var ett samarbete mellan Östersunds OK och Frösö IF där banläggaren Marcus Amrén med sin stab fick mycket beröm för bra banor.

Resultat från helgens tävlingar hittar ni här.

Niclas Lidström, Frösö IF.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan